Moleculen:

met het blote oog niet zichtbaar

Sneak peeks

vanuit

ons naaiatelier

Moleculen: met het blote oog niet zichtbaar en toch overal te bekennen.

In de stof van onze kleding, de telefoon die je in je hand houdt, het water uit de kraan en ook jijzelf bestaat uit moleculen. Deze moleculen zijn op hun beurt weer onderverdeeld in kleinere deeltjes: atomen. Het bijzondere is dat moleculen voortdurend in beweging zijn. Zo kunnen ze zich opsplitsen, samenvoegen en onderling met elkaar atomen uitwisselen waardoor er weer nieuwe moleculen ontstaan.

Voor ons mensen geldt dit eigenlijk net zo. Relaties die niet langer bij ons passen kunnen we verbreken, we ontmoeten nieuwe mensen, vanuit daar ontstaan (vriendschappelijke) relaties en we stichten gezinnetjes.

Vaak tekenen we atomen als cirkels die we aan elkaar verbinden met streepjes;

 

het geheel samen noemen we een molecule.

Meditatie leert mij- en herinnert mij eraan om bewust aanwezig te zijn. Het enige moment dat ertoe doet is nu gaande. Hoe ik mij nu voel, met wie ik nu ben, welke geluiden ik nu hoor en wat ik nu zie. Als ik mij richt op de fijne momenten, hoe lekker het eten smaakt, hoe mooi de lucht kleurt en hoe dankbaar ik ben voor mijn gezonde lijf, dan nemen die gevoelens toe. Zo ontstaan er meer en meer van diezelfde fijne momenten. Je zou kunnen zeggen dat ik op die manier mijn eigen verzameling geluks-moleculen aanmaak.

 

Meditatie laat mij ervaren dat alles en iedereen met elkaar verbonden is, net zoals hoe atomen en moleculen dat zijn. Ook het ronde meditatiekussen waarop ik elke dag plaatsneem, doet mij denken aan moleculen. Dit vormde de inspiratiebron voor MOLECULE. 

Van de stroken stof die we overhouden

maken we deze oogmaskers

Voor steeds meer van ons wordt meditatie onderdeel van het dagelijks leven en ik vermoed dat het in de toekomst net zo 'gewoon' is als tandenpoetsen. Meditatie is dan niet weg te denken uit het onderwijs en onze werk- en leefomgeving. Daarom vind ik dat meditatiekussens ook een vaste plek in ons interieur mogen krijgen.

 

Precies dit is wat ik met MOLECULE voor ogen heb: onze poefs zijn zo mooi dat je ze in het zicht laat liggen.

Het is dus niet langer nodig om jouw meditatiekussen na gebruik op te bergen in de kast of te verstoppen achter je bank. Op die manier heb je er een extra meubelstuk bij en zo herinnert de poef jou eraan om het wat rustiger aan te doen.

Ben je benieuwd waar onze kussens terechtkomen?

Een kleine greep uit alle foto's die we wekelijks ontvangen vind je hier

~ Judith den Hertog

Copyright © 2020 De Meditatieschool - Alle rechten voorbehouden